Kunst, design og arkitektur

Er du glad i å jobbe kreativt? Liker du å tegne, designe og skape?

På Hønefoss videregående skole gir vi deg mulighet til å gå på en ny, moderne og velutstyrt skole. Vi har mange spesialverksteder innen kunst og design, og du får opplæring innen mange materialer/teknikker. Du vil også få opplæring i og erfaring med digitale arbeidsmåter. Vi legger stor vekt på variasjon i undervisningen.

Lærerkollegiet representerer stor bredde i kompetanse innfor alle fagene innen Kunst, Design og Arkitektur. Hønefoss videregående skole er en stor skole med mange beslektede utdanningsprogram, noe som gir et flott utgangspunkt for spennende, tverrfaglige samarbeidsprosjekter.  

KDA gir deg følgende kompetanse:

  • Generell studiekompetanse
  • Ferdighetskompetanse som gir dere mulighet for å søke med opptaksprøver innen Kunst, design og arkitektur 

Når du har fullført disse tre årene, får du generell studiekompetanse som åpner for studier på høgskole- og universitetsnivå. Du er særlig godt rustet til studier innenfor kunst, kultur, design og arkitektur. Men det betyr også at de fleste studier videre står åpne for deg.

Vi behøver kreative mennesker innenfor alle yrker, og innovasjon, kreativitet, kulturell forståelse vil være viktigere enn noensinne i årene fremover.


Publisert 1. oktober 2013, oppdatert 6. november 2019.