Vg1 Teknikk og industriell produksjon

Er du interessert i moderne teknologi, biler og automatisk styrte maskiner og produksjonsprosesser? Hvis du har lyst til å være med og bygge disse maskinene, reparere og vedlikeholde dem, så har næringslivet på Ringerike bruk for deg.

Vår skole greier ikke å utdanne mange nok elever for å dekke det behovet lokale bedrifter har.

Samfunnet er avhengig av flinke mekanikere, konstruktører og reparatører for å kunne bygge og drifte alle typer maskiner. Mekaniske fags betydning på Ringerike og omegn har vært - og er - av stor betydning. Flere lokale bedrifter er ledende innen produksjon og utvikling av spesialmaskiner til industri både i Norge og i resten av verden.

Hvis dette er ting du kunne tenke deg å jobbe med så er Teknikk og industriell produksjon et naturlig valg for deg. Som elev hos oss vil du få opplæring i bruk av verktøymaskiner, montering, reparasjon, måleteknikk, sammenføyning og platearbeid.

Det vil også utvikle dine kreative evner, nysgjerrighet, nøyaktighet og evne til å samarbeide med andre.

Opplæringen i programfagene er praktisk rettet, vi jobber med produksjonsprosessen fra konstruksjon og tegning helt frem til ferdig produkt.

Hvis dette høres interessant ut så kan Teknologi og industriell produksjon være utdanningsløpet for deg. Veien videre fra Vg1 gir mange muligheter innenfor de forskjellige retningene faget tar. Det er faktisk det utdanningsløpet som byr på flest valgmuligheter.

• CNC-operatør, industrimekaniker, sveiser, platearbeider
  • Bilmekaniker - både lette og tunge kjøretøy, billakkerer, bilskade- lakk og karosseri
  • Industrirørlegger, industriell overflatebehandling, grafisk trykker
  • Landbruksmaskinmekaniker, anleggsmaskinmekaniker

Dette er bare et lite utvalg av de yrkene du kan velge å utdanne deg til.

Publisert 30. september 2013, oppdatert 5. november 2019.