Vg2 IKT-servicefag

Er du høflig, utadvendt og serviceinnstilt? Liker du å ha med andre mennesker å gjøre? Kan du arbeide systematisk og nøyaktig både selvstendig og i samarbeid med andre?

Har du gode kommunikasjonsevner og god skriftlig og muntlig framstilling på norsk og engelsk? Ser du viktigheten av å kunne behandle fortrolige opplysninger på en etisk forsvarlig måte? Har du i tillegg evne til å tenke nytt, være kreativ og er interessert i ny teknologi? Da bør du velge IKT-servicefag.

Servicemedarbeidere løser problemer 
Utdanningsprogrammet fører fram til yrker knyttet opp mot drift og vedlikehold av IKT-systemer i alle typer virksomheter, offentlige og private.

Sentrale arbeidsoppgaver vil være drift og vedlikehold av IKT-systemer, informasjonssikkerhet, etikk og personvern, installasjon, bruk og vedlikehold av programvare, rådgivning, veiledning og opplæring i bruk av IKT-systemer, samt service og brukerstøtte.

På skolen får du jobbe med pc, drifte nettverk, kontakt med kunder, praktisk undervisning og samarbeide med næringslivet. Dette kan gi en fremtid som IT-konsulent, arbeide innen support, salg, service, helpdesk eller egen bedrift.

I faget Prosjekt til fordypning er du utplassert i bedrift. Dette faget tar utgangspunkt i læreplanen for opplæring i bedrift.


Publisert 30. september 2013, oppdatert 7. oktober 2013.