Vg2 IKT-servicefag

Er du høflig, utadvendt og serviceinnstilt? Liker du å ha med andre mennesker å gjøre? Kan du arbeide systematisk og nøyaktig både selvstendig og i samarbeid med andre?

For dere som begynner på Vg1 på videregående skole høsten 2020 vil dette faget erstattes av ett nytt utdanningsløp som vil hete «Informasjonsteknologi og medieproduksjon. Det vil være ett gjennomgående løp med eget Vg1-tilbud deretter vil tilbudet deles slik at det blir ett Vg2-løp som heter Informasjonsteknologi og ett annet som vil hete Medieproduksjon. Vg2 IKT-servicefag vil derfor ikke være søkbart for oppstart skoleåret 2021/22.

Har du gode kommunikasjonsevner og god skriftlig og muntlig framstilling på norsk og engelsk? Ser du viktigheten av å kunne behandle fortrolige opplysninger på en etisk forsvarlig måte? Har du i tillegg evne til å tenke nytt, være kreativ og er interessert i ny teknologi? Da bør du velge IKT-servicefag.

Servicemedarbeidere løser problemer 
Utdanningsprogrammet fører fram til yrker knyttet opp mot drift og vedlikehold av IKT-systemer i alle typer virksomheter, offentlige og private.

Sentrale arbeidsoppgaver vil være drift og vedlikehold av IKT-systemer, informasjonssikkerhet, etikk og personvern, installasjon, bruk og vedlikehold av programvare, rådgivning, veiledning og opplæring i bruk av IKT-systemer, samt service og brukerstøtte.

På skolen får du jobbe med pc, drifte nettverk, kontakt med kunder, praktisk undervisning og samarbeide med næringslivet. Dette kan gi en fremtid som IT-konsulent, arbeide innen support, salg, service, helpdesk eller egen bedrift.

I faget Yrkesfaglig fordyping er du utplassert i bedrift. Dette faget tar utgangspunkt i læreplanen for opplæring på Vg3-nivå.


Publisert 30. september 2013, oppdatert 7. oktober 2013.