Vg2 Kokk- og servitørfag

Liker du å lage mat, servere, dekke kreative bord, anrette og servere lekre og innbydende matretter til personer med ulike behov?

Er du utadvendt, liker å skape trivsel og velvære, har du gode kommunikasjonsevner, og er serviceinnstilt? Har du estetisk sans, god hygiene og økonomisk sans, kan Vg2 Kokk- og servitørfag være noe for deg.  Gode egenskaper er evne til selvstendig jobbing i tillegg til å kunne arbeide i team. 

På Vg2 Kokk- og servitørfag får du utdypende kunnskaper og ferdigheter innen praktisk matlaging og servering. Det legges også stor vekt på kosthold, ernæring og spesialkost i opplæringen.

Programfagene fordeles på teoritimer og praksisøkter på kjøkkenet. Elevene deltar aktivt med catering, oppdragsvirksomhet og konkurranser for de som ønsker det. 

I faget Yrkesfaglig fordypning er du ute i bedrift en dag  pr. uke.

Her har du muligheter til å få testet ut ulike yrker og få god arbeidstrening. Det er i tillegg en fin anledning til å skaffe deg kontakter og en mulig læreplass. 

Veien videre:

Etter Vg2 Kokk- og servitørfag kan du søke læreplass, og etter to år som lærling gå opp til fagprøve. Du kan oppnå fagbrev innen:

-          Kokkfaget
-          Institusjonskokkfaget
-          Servitørfaget

Les mer på www.restaurantogmatfag.no

Etter bestått fagbrev har du muligheter for jobb både innenlands, utenlands, offshore og på cruiseskip.

Du kan også velge Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse. Da kan du søke videre på høyskoler. Studier relatert til restaurant – og matfag er bl.a bachelor innen hotell – og restaurantledelse, kostøkonom og faglærerutdanning, vinkelner, matvitenskap og diplomkokk.


Publisert 1. oktober 2013, oppdatert 13. november 2018.