Vg1 Restaurant- og matfag

Er du kreativ, utholdende, liker å lage mat, har interesse for kosthold og helse. Er du sosial, samarbeidsvillig, opptatt av god service, har lyst til å glede andre og har lyst på en spennende jobb med mange muligheter, er dette kanskje noe for deg.

Bransjen roper etter fagarbeidere og for den rette er det lett å få lærlingplass og jobb etterpå. Det er gode muligheter for jobb både innlands, utenlands, offshore og på cruiseskip.

På Vg1 Restaurant- og matfag får du et innblikk i 12 ulike yrker før du trenger å bestemme deg for veien videre. Les mer her: www.restaurantogmatfag.no

Programfagene fordeles på teoritimer og praksisøkter på kjøkkenet (cirka to dager kjøkken pr uke).

I faget Yrkesfagli fordypning får du prøve ut og arbeide med emner du er spesielt interessert i. Elevene har mulighet til å jobbe praktisk i bedrift en dag i uken i dette faget. Vi har godt samarbeid med lokale bedrifter, noe som kommer elevene til gode både ved praktisk arbeid ute og ved gode lærlingplasser.

Veien videre:

Etter Vg1 Restaurant- og matfag, kan du på Hønefoss videregående skole fortsette på Vg2 Kokk- og servitørfag.

Etter Vg1 og Vg2 er du lærling i to år. Opplæringen avsluttes med en fag- eller svenneprøve. Etter at denne prøven er bestått får du betegnelsen fagarbeider, som er dokumentasjon på at du har yrkeskompetanse.

Du kan også velge Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse. Da kan du søke videre på høyskoler og universitet. Studier relatert til restaurant- og matfag er bl.a. Bachelor innen hotell- og restaurantledelse, kostøkonom og faglærerutdanning.  


Publisert 1. oktober 2013, oppdatert 13. november 2018.