Restaurant- og matfag

Er du kreativ, utholdende, liker å lage mat, har interesse for kosthold og helse? Er du sosial, samarbeidsvillig, opptatt av god service, har lyst til å glede andre og har lyst på en spennende jobb med mange muligheter?

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Da er Restaurant- og matfag  kanskje noe for deg. Bransjen roper etter fagarbeidere og for den rette er det lett å få lærlingplass og jobb etterpå. Det er gode muligheter for jobb både innenlands, utenlands, offshore og på cruiseskip.  

Vår skole tilbyr også Vg2 Kokk- og servitørfag. 

Du kan bli:

  • Kokk
  • Institusjonskokk
  • Servitør
  • Baker
  • Konditor
  • Slakter
  • Kjøttskjærer
  • Pølsemaker
  • Butikkslakter
  • Fagarbeider, industriell matproduksjon
  • Fagarbeider, sjømatproduksjon
  • Sjømathandler

Som regel går du to år på skole og deretter jobber to år som lærling i bedrift før du tar fagbrev. 

Det er også mulig å søke Påbygging til generell studiekompetanse etter Vg2.


Publisert 1. oktober 2013, oppdatert 13. november 2018.