Restaurant- og matfag

Er du kreativ, utholdende, liker å lage mat, har interesse for kosthold og helse? Er du sosial, samarbeidsvillig, opptatt av god service, har lyst til å glede andre og har lyst på en spennende jobb med mange muligheter?

Da er Restaurant- og matfag kanskje noe for deg. Bransjen roper etter fagarbeidere og for den rette er det lett å få lærlingplass og jobb etterpå. Det er gode muligheter for jobb både innenlands, utenlands, offshore og på cruiseskip.  

Vår skole tilbyr Vg1 Restaurant- og matfag og Vg2 Kokk- og servitørfag.

Du kan bli:

  • Kokk
  • Ernæringskokk
  • Servitør
  • Baker
  • Konditor
  • Slakter
  • Kjøttskjærer
  • Pølsemaker
  • Ferskvarehandler
  • Fagarbeider industriell matproduksjon
  • Fagarbeider sjømatproduksjon(Vi tar forbehold om at noen av yrkene kan få andre navn etter gjennomføring av Fagfornyelsen)

Som regel går du to år på skole og deretter jobber to år som lærling i bedrift før du tar fagbrev. 

Det er også mulig å søke Påbygging til generell studiekompetanse etter Vg2.


Publisert 1. oktober 2013, oppdatert 6. november 2019.