Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Er du høflig, utadvendt og serviceinnstilt? Liker du å ha med andre mennesker å gjøre?

Kan du arbeide systematisk og nøyaktig både selvstendig og i samarbeid med andre kreativ og liker å jobbe med film og videoteknikk eller fotografering? 

Da er dette kanskje et klokt valg for deg.

Har du gode kommunikasjonsevner og god skriftlig og muntlig framstilling på norsk og engelsk? Ser du viktigheten av å kunne behandle fortrolige opplysninger på en etisk forsvarlig måte? Har du i tillegg evne til å tenke nytt, være kreativ, løsningsorientert, samfunnsengasjert, nysgjerrig og er interessert i ny teknologi?

Da bør du velge Informasjonsteknologi og medieproduksjon.

Servicemedarbeidere løser problemer 
Utdanningsprogrammet fører fram til yrker knyttet opp mot drift og vedlikehold av IKT-systemer i alle typer virksomheter, offentlige og private.

Sentrale arbeidsoppgaver vil være drift og vedlikehold av IKT-systemer, informasjonssikkerhet, etikk og personvern, installasjon, bruk og vedlikehold av programvare, rådgivning, veiledning og opplæring i bruk av IKT-systemer, samt service og brukerstøtte.

På skolen får du jobbe med pc, drifte nettverk, kontakt med kunder, praktisk undervisning og samarbeide med næringslivet. Dette kan gi en fremtid som IT-konsulent, arbeide innen support, salg, service, help-desk eller egen bedrift.

I faget Yrkesfaglig fordypning er du utplassert i bedrift. Dette faget tar utgangspunkt i læreplanen for opplæring i bedrift.


Publisert 6. november 2019, oppdatert 6. november 2019.