Vg1-4 Helsearbeiderfag og studiekompetanse

Vi tilbyr et 4-årig utdanningsløp som gir dobbel kompetanse: fagbrev helsefagarbeider og generell studiekompetanse.

I løpet av fire år får elevene fem års utdanning - de får både fagbrev som helsefagarbeider og de får generell studiekompetanse. I tillegg vil de motta lærlinglønn fra år tre.

Løpet er et samarbeid mellom Hønefoss videregående skole, Ringerike kommune, Hole kommune og andre helseinstitusjoner. De eksterne aktørene har forpliktet seg til å ta inn 15 elever i lære hvert år til dette utdanningsløpet.

Løpet er bygget opp med både undervisning i skole, undervisning på bedrift og læretid i bedrift. Første året en dag i bedrift, fire dager skole - andre året to dager i bedrift, tre dager skole - tredje året tre dager i bedrift - to dager skole - og fjerde året fire dager i bedrift, en dag i skole.

Etter fullført løp vil du ha et fagbrev som helsefagarbeider og kan gå rett ut i jobb, men du har også generell studiekompetanse, noe som betyr at du kan starte opp med høyere utdanning på de fleste høgskoler/universitet (for eksempel sykepleiestudier).

Dette utdanningsløpet går også under betegnelsen YSK-løp (Yrkes- og studiekompetanse). Forskjellen på vårt løp og andre YSK-løp er at elevene får generell studiekompetanse, men ikke fordyping i realfag. Fordyping i realfag kreves kun til ingeniør- eller medisinstudier.

Les Rapport fra Ekstern vurdering av dette utdanningsløpet.


Publisert 30. september 2013, oppdatert 12. november 2018.