Vg1-4 Helsearbeiderfag med studiekompetanse

Vi tilbyr et 4-årig utdanningsløp som gir dobbel kompetanse: fagbrev helsefagarbeider og generell studiekompetanse.

I løpet av fire år får elevene fem års utdanning - de får både fagbrev som helsefagarbeider og generell studiekompetanse. I tillegg vil de motta lærlingelønn fra år tre.

Løpet er et samarbeid mellom kommuner og bedrifter. Bedriftene har forpliktet seg til å ta inn 15 elever i lære hvert år til dette utdanningsløpet.

Løpet er bygget opp med både undervisning i skole, undervisning på bedrift og læretid i bedrift.

• Første året en dag i bedrift, fire dager skole
  • Andre året to dager i bedrift, tre dager skole
  • Tredje året tre dager i bedrift - to dager skole og
  • Fjerde året fire dager i bedrift, en dag i skole.

De to første årene er også én av de fire skoledagene en praksisdag ute i bedrift.

Etter fullført løp vil du ha et fagbrev som helsefagarbeider og kan gå rett ut i jobb, men du har også generell studiekompetanse, noe som betyr at du kan starte opp med høyere utdanning på de fleste høgskoler/universitet (for eksempel sykepleiestudier).

Dette utdanningsløpet går også under betegnelsen YSK-løp (Yrkes- og studiekompetanse). Forskjellen på vårt løp og andre YSK-løp er at elevene får generell studiekompetanse, men ikke fordyping i realfag. Fordyping i realfag kreves kun til ingeniør- eller medisinstudier.

Les Rapport fra Ekstern vurdering av dette utdanningsløpet.

Publisert 30. september 2013, oppdatert 5. november 2019.