Vg2-Vg3 Data og elektronikk / Studieforberedende

Kan du tenke deg å fortsette med utdanning etter at du er ferdig med tre år i videregående skole?


Ønsker du et studieforberedende tilbud samtidig som du har lyst til å begynne å arbeide praktisk med et fag? Ønsker du å kombinere teoretisk utdanning med praktiske øvelser innen elektronikk og mikrokontrollerbaserte systemer?

Da kan Vg2 / Vg3 Data og elektronikk / Studiekompetanse være det riktige valget for deg!

Som en av få yrkesfaglige skoler i landet tilbyr vi Data og elektronikk / Studieforberedende med fordyping i realfag. Dette gjør at du kan søke direkte inn på NTNU eller andre ingeniørhøgskoler på samme vilkår som de elevene som kommer fra studiespesialiserende programområde.

De fleste av våre elever fortsetter sin utdanning ved høgskoler, universiteter eller ved en av forsvarets tekniske skoler. Tilbakemeldingene fra ingeniørhøgskolene er entydige på at våre elever ligger langt fremme i de tekniske fagene ved studiestart.

Opplæringen i programfagene er både teoretisk og praktisk.  Du vil lære mye om bl. a. generelle elektronikk komponenter, PC, datanettverk, alarmanlegg, mikrokontrollere og antenneanlegg.

En forutsetning for å komme inn på Vg2 - Vg3 Data og elektronikk / Studieforberedende er at du har fem timer T-matematikk fra Vg1. Hønefoss videregående skole tilbyr sine elever på Vg1 Elektro dette.


Publisert 30. september 2013, oppdatert 5. november 2019.