Vg2 Frisør

Passer for kreative gutter og jenter som liker å jobbe med mennesker.

Frisørfaget er et kreativt og spennende yrke hvor man arbeider tett på andre mennesker.

I programfagene lærer man de grunnleggende teknikker og arbeidsmåter som skal til for å kunne lage en planlagt frisyre og gi god kundebehandling. Makeup er også en del av fagområdet.

Det er fokus på praktisk arbeid, så undervisningen legges derfor så nær opp til det å jobbe ute i salong som mulig.  Det er også vanlig at elevene får være med på forskjellige praktiske prosjekter der de samarbeider med andre aktører og er med på å lage visninger av hår, makeup og klær.

I faget Yrkesfaglig fordypning har elevene praksis i bedrift/salong, hvor dere arbeider med faget slik det praktiseres i frisøryrket.

Veien videre:
Etter Vg2 Frisør er det vanligste å jobbe som lærling i 2 år før du kan ta fagbrev som frisør.Du kan også velge å søke Vg3 påbygning til generell studiekompetanse.

Publisert 1. oktober 2013, oppdatert 5. november 2019.