Bygg- og anleggsteknikk

Vil du være med å bygge Norge? Tegne, beregne, bygge, installere, lede, planlegge?

I bygge- og anleggsnæringen får du være med på å skape og ta vare på bygg og anlegg som er synlige og nyttige for mennesker og samfunn i generasjoner. Vi setter konkrete, fysiske spor etter oss over hele landet – gjennom flotte bygg, veier og broer, uteområder og anlegg vi kan være stolte av.

Hvis du er glad i å bruke hendene, kreativ, sette spor etter deg, bygge, kanskje jobbe ute eller i en maskin, kan dette være en utdanning for deg. 

Dette kan du bli:

  • vei- og anleggfagarbeider eller asfaltør
  • banemontør eller anleggmaskinfører
  • maler, murer, tømrer, betongarbeider eller rørlegger
  • stillasbygger, taktekker eller blikkenslager
  • trevaresnekker eller glassfagarbeider

Det legges vekt på å gi en innføring i bygg- og anleggsbransjen gjennom praktiske øvelser og arbeid. Materialene tre, betong, ulike typer metaller og kjemiske stoffer er sentrale deler av produksjonen og inngår i programfagene. Verktøy og maskiner, som spenner fra håndverktøy til industrimaskiner, er relevant innenfor produksjonen.Under arbeidene har vi stort fokus på å HMS for å unngå uønskede hendelser.

Det er mange yrker å velge mellom og alle er like viktige for at vi skal kunne levere god kvalitet nå og i fremtiden. En utdanning innen bygg og anlegg gir deg mange yrkes- og karrieremuligheter – du må bare gripe dem!


Publisert 1. oktober 2013, oppdatert 5. november 2019.