Miljøuke på Hønefoss vgs

Skolen arrangerer miljøuke i uke 42 hvor vi skal ha fokus på bærekraft og gjenbruk.

Skolen har lagt opp til et variert og spennende program gjennom hele uka. Det skal bl.a. være tre foredrag. FN-sambandet holder foredrag for alle elever med tema FNs Bærekraftmål nr. 12 – Ansvarlig forbruk og produksjon. Eirik F. Erstad, en av skolens realfagslærer holder foredrag om Bærekraft. Sølve Andersen er hentet inn for å holde foredrag om Degrowth (nedvekst) for utvalgte klasser. 

Her kan du se programmet for hele uka. Miljøagenter ønsker velkommen mandag morgen og deler ut reflekser til alle. Miljøagenter består av elever og ansatte fra Skolemiljøutvalget og oppnevnt miljøgruppe som skal ha et ekstra ansvar for gjennomføring av programmet som bla. innebærer opplæring av medelever i avfallsrutiner ved skolen. Miljøagenter var fredag 11. oktober på HRA for opplæring i kildesortering.  Elever har vært involvert i arbeidet rundt miljøuka siden oppstart av planleggingen.  


Miljøagenter på ekskursjon til HRA.

Forbruk og kjøp av klær er en stor miljøsynder. Hvorfor ikke tenke gjenbruk? Det gjør vi! Vi arrangerer klesbyttedag for elever denne uken.

Matsvinn, kjøttfri kost og kortreist mat i skolens kantine står også på programmet. 

Skolen gjennomfører også Papirløs uke samtidig. Her på Hønefoss vgs bruker vi 215.000 ark pr år til print og kopi. I uka som nå avsluttes (uke 41) brukte vi 7300 ark. Vi skal være papirløse i uke 42. Hvilke løsning må vi velge for å få til dette i uka som kommer? Hvilke erfaringer fra neste uke kan vi ta med oss videre for å få ned forbruket på sikt?

I tillegg oppfordres alle skolens ansatte og elever til å gå eller sykle til skolen eller bruke kollektiv transport. 

Vi gleder oss til en spennende uke!

Tekst og bilder: Torunn Mathisen og Anne-Mette Fagerås


Publisert 11. oktober 2019, oppdatert 8. mars 2020.