Håper på resultat etter søppelplakat

- Overraskende mye søppel i området.

Hønefoss videregående skole arrangerer miljøuke 14.-18.oktober, der de har som formål å bevisstgjøre elevene på hvordan verden har utviklet seg på forurensning.

Alle programområdene har forskjellige prosjekter. Kunst, design og arkitektur har noen elever som driver med et kreativt prosjekt som går ut på å vise hvor mye søppel som ligger i gatene i Hønefoss. 

Helene Fasmer Mehus, Åsne Tingleff og Mikkel Berglund har satt fokus på søppel som ikke treffer søppelkassen, men heller naturen og gatene i Hønefoss. Ideen deres er å vise søppelet festet på en plakat formet som en menneskekropp i full størrelse. Helene forklare at de ble inspirert av hvalen som ble funnet med 30 plastposer i magen i Hordaland. 

De tre elevene gikk rundt i Hønefoss en halvtimes tid, og på denne tiden hadde de klart å fylle en hel Rema 1000-pose. Åsne ble overrasket over hvor kort tid de trengte for å finne så mye søppel. De mener at prosjektet deres er både en god gjerning, og en oppvekker for samfunnet. Mikkel forteller at de i tillegg ikke brukte buss eller bil, men gikk. 

Da Helene kom opp med ideen tenkte hun generelt på dyr som får konsekvenser av vår plastbruk, hun mener at dette er noe vi må ta grep i nå. De tre kreative KDA elevene tror plakaten vil vekke oppsikt i og med at den skal være i full størrelse, noe som de fleste plakater ikke er. 

Til slutt kom Åsne og Mikkel med to gode og enkle råd som de mener alle burde klare å følge. Det ene er å ikke kaste søppel i gatene eller generelt ute, men alltid i en søppelkasse. Det er mange søppelkasser i området som er der for en grunn. Det andre er at vi velger gjenbruk overfor plastikk og engangsbruk-produkter. Mikkel henviser til kantinen på Hønefoss vgs, der de har tallerkener laget av trefiber som et valg.

Journalister: Helene Øen Korneliussen, Maren Tangen Hagen (Vg1 Medier ok kommunikasjon).

Fire elever i Vg1 Medier og kommunikasjon fikk i oppdrag tirsdag 15.10 å skrive en reportasje om det som foregikk på skolen 15.10, da alle elevene på skolen jobbet med klimaprosjekter. Andre elever i klassen lagde digitale plakater som skulle få folk til å velge en kjøttfri middag i uka. De to siste gruppen i 1MKA lagde også podkast om klimaendringer.  

Publisert 17. oktober 2019, oppdatert 8. mars 2020.