Kokkekurs med Gastronomisk Institutt

Kurset ble avholdt på Hønefoss videregående skole 12. og 13. februar 2015.

Den faglig gjennomføringen av kurset var det Gastronomisk Institutt som stod for. Temaet var: «Lær å utvikle sesongbaserte menyer, og bedre utnyttelse av norske og lokale råvarer.»

To av lærerne på RM fikk delta på kurset og vi lot oss inspirere av dyktige kursholdere og hyggelige og engasjerte kursdeltakere.

Hønefoss videregående skole stilte sitt nye, flotte kjøkken til disposisjon og gutta på GI hadde aldri tidligere holdt kurs i så fine lokaler!!

Vi er så stolte av skolen vår!

Bildet øverst er av porsjerte vaktelegg.


Ekte Lofottorsk.


Salmalaks marineres i eplecider fra Hemlaga.


Oksekjake med byggryn.


Entrecote med rista sopp og saltbakt selleri.


Flinke og engasjerte kursholdere.


Forrett med potet og majones med bruna smør.


Kjakebab.


Laks med eple, honningstekt brødkrumme og selleri.


Lamb med mandelkrem og sylta rødløk.


Hyggelige kursdeltakere.


Torsk og torsketunge med ringerikserter.


Siste rett er fortært.

Tekst og bilder: Elin Rørholt


Publisert 16. februar 2015, oppdatert 17. februar 2015.